Voorstellingen

 Zaterdag 23 november 2019 - 20.00 uur INEZ TIMMER
met de solotheatervoorstelling
"Vijf minuten voor aanvang“


"Vijf minuten voor aanvang!" is een blijmoedige rollercoaster die het publiek mee zuigt in de mallemolen van het leven van musical-artieste Inez Timmer. Bekende musicalhits in alle talen, persoonlijke ontboezemingen, humor, hemelhoge pieken en diep bedroefde dalen. Een leven vol tegenstellingen, samengebracht in de solomusical "Vijf minuten voor aanvang!". Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen. De voorstelling is Nederlandstalig.

De première vond plaats op 9 februari in Sneek.

(foto: Piet Douma)

Citaat Leeuwarder Courant - Sytze de Vries - 11-02-2019: "Openhartige Inez Timmer vol humor. Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort. Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid. Het ene moment in "Vijf minuten voor aanvang!" staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal. Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer. Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes". Citaat Friesch Dagblad - Froukje Reitsema - 11-02-2019: "Timmer heeft je bij de kladden in haar muzikale biografie. Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer. Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven." Klik hier voor enkele reacties uit het publiek. Entree: € 12,50
Reserveren: HIER of 0561-432659 (18.00-19.00u)


zondag 1 december 2019  - 14.00 uur
concert en CD presentatie van

David Munnelly & Ies Muller

In het duo Muller& Munnely komt de gezamenlijke liefde voor diep gewortelde folkmuziek tot uiting. David groeide op omringd door traditionele Ierse muziek van county Mayo. Ies Mulller op zijn beurt werd meer en meer aangetrokken door de wortels van de Ierse muziek. Terwijl traditionele Ierse muziek de belangrijkste basis blijft, spelen ze heel eigen muziek in een onnavolgbare stijl waarin invloeden doorklinken uit onder andere jazz, Bretonse muziek en klassieke muziek. Houten dwarsfluit en accordeon zoals u niet eerder hoorde!

David Munnelly is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap Mayo aan de Ierse westkust. Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo’s van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing. Tegenover deze wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akkoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert. David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band. (Klik op de foto voor voorbeeld)

Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren. Tijdens reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire uit, en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken haar karakter geven. Terwijl Ierse en Bretonse het hart bleven vormen van zijn stijl en repertoire, kwamen er in de loop der tijd veel invloeden bij. Hij werkte binnen verschillende projecten met muzikanten uit.
Entree; € 12,50.  Reserveren: telefonisch 0561-432659 ( dagelijks van18.00 tot19.00 uur) of HIER


PROGRAMMA
VOORJAAR 2020


Zaterdag 1 februari  20.00 uur
CARTOUCHE THEATER marionettentheater

Lucas Goudzwaard en Aad-Jan Coumou.
met de voorstelling "Sonate - a quatre mains"


Zij werken al vanaf 1985 samen aan producties met poppen en marionetten. Inmiddels behoren beide spelers tot een van de meest gewaardeerde marionettenspelers van Nederland. Cartouche wordt regelmatig uitgenodigd op theaterfestivals in het buitenland. Bijzonder is de speltechniek die Cartouche door de jaren heen verbeterde waardoor de poppen en hun bewegingen steeds 'menselijker' werden. "Sonate - a quatre mains" is een verzameling van korte scenes die een bizarre verhouding aangaan met schijn en werkelijkheid. De toeschouwer komt in een verstilde, maar ook ontroerende en dan weer vrolijk makende emoties. Het woordloze beeld wordt ondersteund door gesproken tekst, is een internationaal georiënteerd programma voor volwassenen en met fascinatie voor marionetten en beeldend theater.
Entree:  € 12,50 - Reserveren: HIER of 0561-432659 (18.00-19.00u).Zaterdag 22 februari  20.00 uur

THE SWINGING DUTCHMAN  
Robbert van Ark (zang, gitaar, footdrums en mondharmonica)  en

Nico Penners (klarinet en saxofoon)                   ( foto: Rob Rotgers )

 

Robbert van Ark (zang, gitaar, footdrums en mondharmonica) en Nico Penners (klarinet en saxofoon) nemen het publiek in een theatrale setting met virtuoos spel, zang en humor mee terug in de tijd met de jazzmuziek uit de USA en de Bossa Nova van de jaren 20 tot 50. Robbert van Ark is tevens componist voor televisie (NOS tunes), film, radio en liedjes voor diverse artiesten van Andre Hazes tot Vara's Kinderen voor Kinderen. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op de deze muziek . Hij brengt arrangementen van deze nummers, zichzelf begeleidend op bariton-gitaar en percussie, samen waant.  Nico Penners (klarinet en saxofoon) heeft klarinet en saxofoon gestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium. De afgelopen decennia heeft hij met zijn virtuoze spel bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht grote nationale en internationale ceremonies opgeluisterd. Zijn muzikale omspelingen en solo's vormen een perfecte aanvulling in het programma met liedjes als A foggy day, After you've gone, Fly me to the moon, I've got you under my skin en eigen werk binnen deze stijl. 
Entree:  € 12,50 - Reserveren: HIER of 0561-432659 (18.00-19.00u).


Zaterdag 7 maart  20.00 uur
KAMPA KAMPA !     (Mechelen)


Kampa Kampa! is een kwartet met een eigenzinnig geluid. Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Op geheel eigen wijze geven ze vorm aan Argentijnse tango's, Franse chansons, zuiderse ritmes en verhalende luisterliedjes. Eigen werk wordt afgewisseld met interpretaties van bekende en minder bekende muziek uit vele windstreken. Kampa Kampa! is een ensemble uit Mechelen, met gitaar, accordeon, contrabas, klarinet en zang. Akoestisch en levend. Toegankelijk, liefde voor muziek. Het samenspel van de instrumenten klinkt aangenaam fris, verrassend compleet en rijkelijk in balans. Gitarist Roel heeft een grote liefde voor geïmproviseerde muziek en studeerde af als meester in de muziek aan het Conservatorium van Gent. Zangeres Dina is naast multi-instrumentalist (beiaard/klarinet/fluit/piano/orgel) ook afgestudeerd als Master Klassieke zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Contrabassist Rik is een bekende naam in de Vlaamse jazz-scene en baste al met menig muzikant. Accordeonist Richard is ook vaak te vinden in Rotterdamse torens, waar hij als stadsbeiaardier muziek over de straten strooit . Entree:  € 12,50 - Reserveren: HIER of 0561-432659 (18.00-19.00u).


zondag 22 maart 14.00 uur
"THEATERCAFÉ WESTSTELLINGWERF"

met het Lammy Bruyns Ensemble

Het gaat een leuke middag worden met alle liedjes in het Stellingwerfs. De teksten zijn geschreven door Harmen Houtman en op muziek gezet door Lammy Bruyns. De sfeer is afwisselend vrolijk, humoristisch, gevoelig en vooral gezellig. Het ensemble bestaat uit Lammy Bruyns (zang en accordeon), Arthur Siero (gitaar), Doeke Dokter (bas) en Henk de Jong (slagwerk). 
Entree:  € 10,00 - Reserveren: HIER of 0561-432659 (18.00-19.00u).