Voorstellingen

 

Zaterdag 14 september 20.00 uur - HENK BECK (Zweden) - zanger, gitarist, pianist en componist

Even voorstellen: Henk Beck, woont in Zweden en is zanger, gitaar en componist. Hij speelt en zingt zijn eigen songs en teksten maar..... kan er zomaar ineens een "Beatles" klassieker als A day in the life, Elenor Rigby of She's leaving home doorheen weven. Geboren in Den Haag en gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met gitaar als hoofdinstrument. Speelt ook piano. De eigen songs en teksten zijn duidelijk beïnvloed door de mooie Zweedse natuur waar Henk al sinds geruime tijd woont en werkt. Tijdens dit tournee doet hij ook 't VlechtTheater aan.
Klik hier voor een impressie.

Entree: € 12,50. Reserveren: www.vlechttheater.nl of telefonisch via 0561-432659 (tussen18.00 en 19.00 uur).


Zondag 22 september 2019 - 14.00 uur "Concert Plaisir D’amore" door: Anouk Platenkamp (Keltische harp) en Jos Koning (viool en viola d’amore)

Beide musici delen een passie voor folkmuziek. Samen presenteren Jos en Anouk een prikkelend programma, met muziek die van sprookjesachtig in experimenteel vloeit. In hun concerten nemen ze u mee naar de Ierse heidevelden, de mistige Schotse hooglanden, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen. Belangrijk onderdeel van hun optreden is de altijd hun zeer onderhoudende presentatie. 
Anouk Platenkamp is afgestudeerd als klassiek pedaalharpiste aan het conservatorium van Maastricht. Zo’n tien jaar geleden werd zij gegrepen door de eenvoud en schoonheid van traditionele muziek en sindsdien heeft zij zich als een van de weinig Nederlandse harpisten in dit genre gespecialiseerd. In de laatste paar jaar is zij zich speciaal gaan interesseren voor traditionele muziek uit Nederland en arrangeert zij deze voor de harp. Anouk Platenkamp bespeelt in het duo meestal een Keltische harp, een poëtisch instrument dat bijzonder geschikt is voor het spelen van traditionele muziek.
Jos Koning speelt al tientallen jaren viool en altviool en maakte in veel ensembles naam als een expressieve en charmante violist. Sinds een aantal jaren bespeelt hij ook de viola d’amore, het mysterieuze strijkinstrument van enkele honderden jaren geleden. Het aantal platen en CDs waarop hij te horen is is inmiddels de 50 gepasseerd. De ‘viool’ van Jos Koning ligt qua grootte eigenlijk tussen viool en altviool en heeft niet vier maar vijf snaren. De fraaie, donkere toon van de lage snaar geeft de muziek tal van extra nuances. En dan de Viola d’amore, het romantische buitenbeentje uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zeven snaren plus zeven extra resonantiesnaren geven een fluwelen klank die prachtig combineert met de harp. (Klik hier voor een impressie).
Entree: € 12,50 - reserveren: www.vlechttheater.nl of  0561-432659 (18:00-19:00 u)


Zondag 6 oktober 2019 - 15.00 uur concert Roon Staal zanger, pianist en componist

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem, zeggingskracht en inhoud, af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Hij brengt een breed repertoire door de westerse muziek heen waarin klassieke stukken worden afgewisseld met eigen werk en bekende popsongs. Naast optredens in bekende musicals gaf hij eerder concerten in o.a. Oost Rusland (Vladivostok) en Japan en speelde ook in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (van Simon & Garfunkel). Dus een voorstelling om niet te missen !! ( klik hier voor een impressie)
Entree: € 15,00 - reserveren:  www.vlechttheater.nl  of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Zondag 20 oktober 2019 - 14.00 uur

"FOUR SEASONS" door EASY & FREE, Pub & Seasongs

Easy&Free is afkomstig uit Giethoorn en staat vanaf 2015 op de planken. Zij hebben ondertussen een stevige live reputatie opgebouwd op diverse festivals in Ierland en door heel Nederland, in theaters en tal van kroegen in Nederland en Duitsland. De 6 muzikanten Bert1, Jan, Klaas, Andre, Bert2 en Roel hebben samen al meer dan 100 jaar ervaring opgebouwd bij bands, koren en orkesten, ieder op zijn manier. Hun optreden staat dus garant voor een gezellige en swingende middag vol Ierse traditionals.
Entree: € 12,50 - reserveren:  www.vlechttheater.nl  of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Vrijdag 8 november 2019 - 20.00 uur Twee Recht Twee Averecht met de voorstelling: Frontale Confrontatie!

Uitverkocht

Niet alles wat je ziet, is wat het lijkt. We kunnen ons verschuilen achter dikke lagen mascara, grote brillenglazen of bijzondere kleding. Maar als je frontaal in de spiegel durft te kijken, zie je vaak meer dan je lief is. Een nauwkeurige blik confronteert je met de ogenschijnlijk verborgen gebreken. Wij doen hier niet moeilijk over. Dus het motto van deze soms diepzinnige maar vooral lachwekkende voorstelling is: Kom maar op en toon wie je bent!
Entree: € 10,00 - reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u).


Zaterdag 23 november 2019 - 20.00 uur Inez Timmer met de solotheatervoorstelling "Vijf minuten voor aanvang“

"Vijf minuten voor aanvang!" is een blijmoedige rollercoaster die het publiek mee zuigt in de mallemolen van het leven van musical-artieste Inez Timmer. Bekende musicalhits in alle talen, persoonlijke ontboezemingen, humor, hemelhoge pieken en diep bedroefde dalen. Een leven vol tegenstellingen, samengebracht in de solomusical "Vijf minuten voor aanvang!". Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen. De voorstelling is Nederlandstalig.

De première vond plaats op 9 februari in Sneek.

(foto: Piet Douma)

Citaat Leeuwarder Courant - Sytze de Vries - 11-02-2019: "Openhartige Inez Timmer vol humor. Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort. Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid. Het ene moment in "Vijf minuten voor aanvang!" staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal. Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer. Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes". Citaat Friesch Dagblad - Froukje Reitsema - 11-02-2019: "Timmer heeft je bij de kladden in haar muzikale biografie. Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer. Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven." Klik hier voor enkele reacties uit het publiek.
Entree: € 12,50 - reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u)