Voorstellingen

Zaterdag 9 maart 2019 – 20.00 uur Kees van Amstel  met de nieuwe voorstelling: "Een bang jongetje dat hele enge dingen doet"

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. Veel grappen.

Kees van Amstel is comedian bij het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column in De Nieuws BV op NPO Radio 1, schreef voor het Correspondents’ Dinner (speech Mark Rutte), maakte cabaret voor Spijkers met Koppen en is tevens één van de breinen achter het programma Dit Was Het Nieuws.

“Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen.” – NRC “Een ouderwets geestige vent waar je om moet lachen. Heel hard lachen.” – Cabaret.nl “Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu.” – De Volkskrant “Absoluut. Te gek.” – Jacques d’Ancona (Dagblad vh Noorden)

Zin in voorpret? Kijk eens hier.

Entree: € 12,50 – reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Zaterdag 30 maart 2019 – 20.00 uur ‘t Volk van Grada met de voorstelling "Als de natuur zien gang giet"

Een komedie in Drents dialect.

Als bijna alle gronden zijn opgekocht voor natuurgebieden blijven drie boerderijen, een kerk en een leeg dorpshotel over. Er heerst grote stilte in wat eerst een levendig dorp was. Dit wordt verstoord als twee nieuwe bewoners zonder hotel- of horeca-ervaring het dorpshotel erven. Een voorstelling vol hilarische en onverwachte dolkomische scènes maar toont ook de vaak diepgewortelde emoties, tussen mensen met verschillende belangen. Het gaat eigenlijk over de problemen tussen natuurbeheerders en de traditionele bewoners van het dorp.

Entree: € 12,50 (inclusief consumptie) reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Zaterdag 13 april 2019 – 20.00 uur Eric Borrias 
met: "De 100-jarige, die uit het raam klom".

Naar de bestseller van Jonas Jonasson

Allan Karlsson wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt. Bij toeval komt de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween in het bezit van een koffer vol geld, crimineel geld. Vanaf dat moment begint een doldwaze  roadtrip dwars door Zweden. Criminelen,de politie, de pers, iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke stoet mensen die hij om zich heen verzamelt. O ja, en een olifant.

Eric Borrias speelt geen verteller, hij is het. Met zijn welluidende stem en met behulp van maar enkele rekwisieten: een pet, een hoed, dynamiet en een koffer, switcht hij naadloos tussen de vele rollen.


Entree: € 12,50 - reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u)

Zondag 22 september 2019 - 14.00 uur "Concert Plaisir D’amour" door: Anouk Platenkamp (Keltische harp) en Jos Koning (Viola d’amour)

Beide musici delen een passie voor folkmuziek. Samen presenteren Jos en Anouk een prikkelend programma, met muziek die van sprookjesachtig in experimenteel vloeit. In hun concerten nemen ze u mee naar de Ierse heidevelden, de mistige Schotse hooglanden, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen. Belangrijk onderdeel van hun optreden is de altijd onderhoudende presentatie door Jos Koning.

Entree: € 12,50 - reserveren: www.vlechttheater.nl of  0561-432659 (18:00-19:00 u)


Zondag 6 oktober 2019 - 15.00 uur concert Roon Staal zanger, pianist en componist

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem, zeggingskracht en inhoud, af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Hij brengt een breed repertoire door de westerse muziek heen waarin klassieke stukken worden afgewisseld met eigen werk en bekende popsongs. Naast optredens in bekende musicals gaf hij eerder concerten in o.a. Oost Rusland (Vladivostok) en Japan en speelde ook in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (van Simon & Garfunkel). Dus een voorstelling om niet te missen !!

Entree: € 15,00 - reserveren:  www.vlechttheater.nl  of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Zondag 20 oktober 2019 - 14.00 uur

"FOUR SEASONS" door
EASY & FREE, Pub & Seasongs

Easy&Free is afkomstig uit Giethoorn en staat vanaf 2015 op de planken. Zij hebben ondertussen een stevige live reputatie opgebouwd op diverse festivals in Ierland en door heel Nederland, in theaters en tal van kroegen in Nederland en Duitsland. De 6 muzikanten Bert1, Jan, Klaas, Andre, Bert2 en Roel hebben samen al meer dan 100 jaar ervaring opgebouwd bij bands, koren en orkesten, ieder op zijn manier. Hun optreden staat dus garant voor een gezellige en swingende middag vol Ierse traditionals.

Entree: € 12,50 - reserveren:  www.vlechttheater.nl  of 0561-432659 (18.00-19.00u)


Vrijdag 8 november 2019 - 20.00 uur Twee Recht Twee Averecht met de voorstelling: Frontale Confrontatie!

Niet alles wat je ziet, is wat het lijkt. We kunnen ons verschuilen achter dikke lagen mascara, grote brillenglazen of bijzondere kleding. Maar als je frontaal in de spiegel durft te kijken, zie je vaak meer dan je lief is. Een nauwkeurige blik confronteert je met de ogenschijnlijk verborgen gebreken. Wij doen hier niet moeilijk over. Dus het motto van deze soms diepzinnige maar vooral lachwekkende voorstelling is: Kom maar op en toon wie je bent!

Entree: € 10,00 - reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u).


Zaterdag 23 november 2019 - 20.00 uur Inez Timmer met de solotheatervoorstelling "Vijf minuten voor aanvang“

"Vijf minuten voor aanvang!" is een blijmoedige rollercoaster die het publiek mee zuigt in de mallemolen van het leven van musical-artieste Inez Timmer. Bekende musicalhits in alle talen, persoonlijke ontboezemingen, humor, hemelhoge pieken en diep bedroefde dalen. Een leven vol tegenstellingen, samengebracht in de solomusical "Vijf minuten voor aanvang!". Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen. De voorstelling is Nederlandstalig.

De première vond plaats op 9 februari in Sneek.

(foto: Piet Douma)

Citaat Leeuwarder Courant - Sytze de Vries - 11-02-2019: "Openhartige Inez Timmer vol humor. Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort. Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid. Het ene moment in "Vijf minuten voor aanvang!" staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal. Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer. Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes".

Citaat Friesch Dagblad - Froukje Reitsema - 11-02-2019: "Timmer heeft je bij de kladden in haar muzikale biografie. Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer. Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven."


Klik hier voor enkele reacties uit het publiek.

Entree: € 12,50 - reserveren: www.vlechttheater.nl of 0561-432659 (18.00-19.00u)